O noua licenta prin satelit pentru cei de la SRTV

0
86
RRA

RRA

De asemenea, a solicitat acordarea licențelor audiovizuale pentru difuzarea prin satelit a programelor Radio România Muzical, Antena Satelor (zona de difuzare: Romania și Europa, tematic mediul rural), România International 1 (un radio generalist transmis transmis pentru Romania și Europa, nordul Africii, Australia și America de Nord, cu programe în mai multe limbi), România International 2 (un radio generalist transmis transmis în România și Europa, nordul Africii, Australia și America de Nord, în limbile română și ebraică ) și România International 3 (difuzare pentru Romania și Europa, 7 ore zilnic, în limbile italiană, sârbă, urcainiană, română și dialect aromân). Societatea Română de Televiziune a precizat că de fapt este vorba despre un al doilea uplink. Primul uplink este realizat de Radiocom și vizează doar transportul către locații unde nu se poate ajunge cu fibra optică.

Posturile TVR sunt preluate de cabliști tot prin satelit, au mai precizat reprezentanții Societății Române de Televiziune. În prezent, pe Hot Bird 13E, pe frecvența 11662, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2 8PSK este transmis TV Romania International. Posturile de radio sunt transmise acum prin satelitul Eutelsat 16A de la 16 grade Est (frecvența 11512, polarizare verticala, SR 29950, FEC 2/3, DVB-S2 8PSK). Societatea Română de Televiziune a menționat în ședința CNA de astăzi un criteriu de selecție pentru retransmisia acestor posturi de radio: sateliții Hotbird de la 13 grade Est ar avea o acoperire geografica mai mare. Însă nu a fost confirmat că va fi utilizată în viitor această pozitie de la 13 grade Est pentru retransmisia respectivelor posturi de radio, ci doar a fost prezentat acest argument.

O idee foarte buna mai ales pentru romanii plecati dincolo in orice colt a lumii ei pot asculta sau vedea posturile nationale din Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.