Depopularea judetelor din Romania

2
108
Tabel Natalitate
Sursa: Gandul.info
Tabel Natalitate
Sursa: Gandul.info

Ma uitasem la stiri zilele trecute si au zis ca multe judete din partea de sud a tarii sunt deja depopulate bun hai sa gandim logic tineretul din judetele respective sau familiile care au plecat de acolo ori au mers in orase mai mari ale Romaniei sau au parasit tara.

Sa dam un exemplu in orasul meu Oradea, cam tot ce a fost industrie in oras a fost distrus si s-au construit Malluri si parcuri industriale, nu zic rau ca s-au deschis ca si acolo sunt joburi si asa mai departe doar ca industriile care au fost aici, putem sa vorbim deja de fosta fabrica de zahar care neamtu tot neamt ii contract pe cinci ani cu primaria din Oradea dupa aia vinde tot si se muta in Ucraina, in locul ala se vor face blocuri, ok bun acu sa vorbim de fostele fabrici UAMT unde s-au deschis malluri si asa mai departe lista continua acolo aveai totusi un salar foarte bun.

In parcurile industriale de pe langa oras sunt doar firme straine alea nu au venit aici sa dea salar mare minimu pe economie si atat, deja sunt cateva care sunt pustii ca au lasat afacerea acolo si au plecat cand au vazut ca nu au niciun muncitor care sa vina, Oradea ii doar un oras de tranzit.

Hai sa revenim la subiectul de mai sus, da se depopuleaza intr-un timp foarte rapid pentru ca romanu nu sta la minimul pe economie de 1255 de RON cand intr-o tara din Europa ia de 3 sau chiar de 4 ori mai mult.Inca nici nu se zice cat tineret pleaca zilnic din tara, sunt curios o televiziune locala sau chiar o televiziune nationala sa mearga asa prin liceele din Romania sa le ia un interviu ce vrei sa faci dupa ce termini scoala majoritatea doresc sa munceasca intr-o tara unde sa aibe un salar bun ca sa poata traii decent si sa ii ramana si pe luna viitoare bani, aici inca traim la limita de subzistenta.

Natalitata a scazut foarte mult si va scade motivul sunt bineinteles tot timpul banii.

2 COMENTARII

  1. As vrea sa îți pun o întrebare , dacă tu in momentul aceasta ai fi pe punctul de a termina liceul ,ce ai alege sa faci cu viitorul, viața ta? Ai încerca sa clădești ceva in România sau ai pleca altundeva ?

    • Dupa ce as termina, l-am terminat prin anii 2000, as incerca sa cladesc daca as avea bani de investit pentru ca nu poti sa incepi de jos chiar de jos daca nu ai un ban nu poti sa iti pornesc o afacere.Daca nu as pleca putin in extern ca sa fac un ban sa ma intorc si poate sa cladesc ceva aici dar nu stiu daca observi la noi se schimba premierii din 6 in 6 luni aia inseamna ca toti ministri se schimba iar de la drumuri pana la sanatate si educatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.